Skip to main content
This forum is closed to new posts and responses. New discussions are now taking place in the IBM Developer Answers forum.
 
developerWorks
AIX and UNIX
Information Mgmt
Lotus
New to Lotus
Products
How to buy
Downloads
Live demos
Technical library
Training
Support
Forums & community
Events
Rational
Tivoli
WebSphere
Java™ technology
Linux
Open source
SOA and Web services
Web development
XML
My developerWorks
About dW
Submit content
Feedback



developerWorks  >  Lotus  >  Forums & community  >  Notes/Domino 6 and 7 Forum

Notes/Domino 6 and 7 Forum

developerWorks

  

PreviousPrevious NextNext


Alan J White 1.Aug.07 04:10 AM a Web browser
Applications Development 6.0.3 All Platforms


I'm working at a large Company that makes significant use of Notes ( ~ 26,000 clients 6.03 - 20+ servers 6.5.5 - over all 24 timezones)

We are deploying a new application that all users must access ( there are several replicas on different servers in different TZ).

We intend to send each user an email with a calculated Notes URL to guide them to the approriate replica. This works fine in actually reaching the database but Notes URL does NOT add the database to the workspace by default.

None the less the app owners want the database to add itself to the users workspace (in case they lose or delete their email)

I have tried to do this from within the application using both formula code - @Command( [AddDatabase] ) - and Lotuscript - NotesUIWorkspace.AddDatabase - but neither seem to work.
(BTW: I've tried various places to run this code and other variants e.g. @PostedCommand)

NONE SEEM TO WORK.
Has anyone else had this problem? or solved it?
Is this a known bug ? (cant find any reference)
Is it perhaps a side effect of the fuctionality with the Notes Client that stops DB opened by Notes URL adding themselves to the workspace"


FYI: I have considered using a DB Link within original email
-which WOULD automatically add the database to the workspace-
but my users prefer a Notes URL - simply saying 'there must be a way to add the databaxse programatically' :=)






Does AddDatabase work after db open... (Alan J White 1.Aug.07)
. . RE: Does AddDatabase work after db ... (Sai Maganti 1.Aug.07)





  Document options
Print this pagePrint this page

 Search this forum

  Forum views and search
Date (threaded)
Date (flat)
With excerpt
Author
Category
Platform
Release
Advanced search

 RSS feedsRSS
All forum posts RSS
All main topics RSS
More Lotus RSS feeds

Resources

 Resources
Forum use and etiquette
Native Notes Access
Web site Feedback

Lotus Support

 Lotus Support
IBM Support Portal - Lotus software
Lotus Support documents
Lotus support by product
Lotus support downloads
Lotus support RSS feeds

Wikis

 Wikis
IBM Composite Applications
IBM Mashup Center
IBM Connections
IBM Connections Cloud Developers
IBM Docs
IBM Forms
IBM Mobile Connect
IBM Sametime
IBM SmartCloud for Social Business
IBM Web Experience Factory
Lotus Domino
Lotus Domino Designer
Lotus Expeditor
Lotus Foundations
Lotus iNotes
Lotus Instructor Community Courseware
Lotus Notes
Lotus Notes & Domino Application Development
Lotus Notes Traveler
Lotus Protector
Lotus Quickr
Lotus Symphony
IBM Web Content Manager
WebSphere Portal

Lotus Forums


 Lotus Forums
Notes/Domino 9.0
Notes/Domino 8.5 + Traveler
Notes/Domino XPages development forum
Notes/Domino 8
Notes/Domino 6 and 7
IBM Connections
IBM Mobile Connect
IBM Sametime
IBM SmartCloud Notes
Lotus Enterprise Integration
Lotus Protector
Lotus Quickr
Lotus SmartSuite