This forum is closed to new posts and responses. New discussions are now taking place in the IBM Developer Answers forum.


Jun 6, 2013, 9:04 AM
69 Posts

LS debugger issues

  • Category: Notes Client
  • Platform: Windows
  • Release: 9.0
  • Role: Developer
  • Tags:
  • Replies: 2

I have been debugging some custom mail functionality for about two hours. I got the debugger crashed about 12 times. IBM, have you closed your testing department???

Situation 1

Notes client opens, I enable debugging and open my mail db, pass some events code and point on a message, pass some event codes, click the button I want to debug and get to the code in the debugger. At the same time a Sametime Meetings login window appears. I click OK in there and somehow debugger switches to the Inbox folder events. After some F5 Notes crashes.

Situation 2

Having email db with debugging enabled in the client. Stop debugging at some point. Disabled debugging. Closed and reopened the mail db. A mail message, which was open last in the mail preview gets opened in the debugger(!) and it cannot be closed. Must kill Notes.

Situation 3

Debugging LS, after some F5s come to my code. After each F8 the debugger looses focus, I have to click on the debugger and press F8 for EACH BLOODY LINE.

Yes, I have (3) before but never had (1) or (2) with 8.5.X.

Jun 7, 2013, 5:05 AM
6 Posts
will create reports, please send NSD / logs
We'll make sure these descriptions are captured in the SPR (bug) database.

Could you please send NSD files (stack traces, in the IBM_TECHNICAL_SUPPORT folder ) for the first issue?

Also could you please note if there's any exceptions in the logs under the menu Help->Support? (files are in data/workspace/logs)?

[And if there's anything that's specific to the NSD you're debugging that appears to matter, any example NSD woul be helpful]

I think #3 might be a known issue - will investigate these.

Thanks
Jun 20, 2013, 3:08 PM
69 Posts
no progress so far

I stopped active debugging in the mail, it was just a waste of time. I managed to find and solve an error. I might need to do this again and will check the logs, but I think the issue is very easy to reproduce.

Regarding the second issue where document open in a debugger window, there's nothing in the logs. The only thing I can make is the video or screenshots.


This forum is closed to new posts and responses. New discussions are now taking place in the IBM Developer Answers forum.