Skip to main content
 
developerWorks
AIX and UNIX
Information Mgmt
Lotus
New to Lotus
Products
How to buy
Downloads
Live demos
Technical library
Training
Support
Forums & community
Events
Rational
Tivoli
WebSphere
Java™ technology
Linux
Open source
SOA and Web services
Web development
XML
My developerWorks
About dW
Submit content
Feedback



developerWorks  >  Lotus  >  Forums & community  >  Lotus Quickr Forum

Lotus Quickr Forum

developerWorks

  

Sign in to participate PreviousPrevious NextNext


Dausom A Coelho 3.Sep.13 04:55 PM a Web browser
Directory 8.5.1 (Lotus Domino) AIX


Hi Guys,

Could you please give a hand or directions about a problem after add a new member ( Ldap ) in a place that shows blank almost all fields ?

I'm working on Deployment of Quickr 8.5.1 and after configured the Novell eDirectory as LDAP Directory I found a strange behavior when add new members in a new place using HTTP. After add the member, the fields First Name, Last Name, Username and Telephone show as "BLANK".

I tried to customize LDAP Settings using qpconfig.xml first and then insert in notes.ini the line QuickPlaceHandleAD=1, but both actions without any success.

Here is the steps executed:
a) Add permissions to any user in a new place ( created using Theme 8.5.1 )

b) The new member show the fields First Name, Last Name and Telephone show as "BLANK". The only field that has info is Username ( shows the UID but should be FullName )

c) After a few researchs, I found in Contacts1.nsf ( GDK View ) of this place the user document using misconfigured fields ( I think that Quickr is misconfigured and can't resolve the Novell Edirectory LDAP Username ). Here is the info that I found :
h_Name ==> LDAP UID,
h_SystemName ==> cn=UID/ou=xx/ou=xxx/o=xxx/c=xx ,
h_FirstName ==> Blank Field,
h_LastName ==> Blank Field,
h_EmailAddress ==> Blank Field,
h_Alias ==> cn=UID/ou=xx/ou=xxx/o=xxx/c=xx ,
h_Telephone ==> Blank Field,

d) When I use the command on Domino Server " load qptool addmember -dn "cn=UID,OU=xx,OU=xx,O=xxx,C=xx" -owner -p placename" , the same user is succesfully and saved in Contacts1.nsf differently as :

h_SystemName ==> cn=UID/ou=xx/ou=xxx/o=xxx/c=xx ( similar ),
h_Alias ==> cn=UID,ou=xx,ou=xxx,o=xxx,c=xx
(h_Alias is *** DIFFERENT ***, using commas and not backslash. Then rest of the fields work perfectly and show the user info in member
view !!!!!)

Domino Server has :
- Single Sign On ( LTPA Token )
- HTTP Config by Internet Protocols of Server Tab ( not using Internet Sites config. )
- Directory Assistance Enabled
- No Users Doc. Person in Domino Directory ( names.nsf ) on that server to force exclusively authenticate to LDAP

The Novell eDirectory Ldap Server has the following Ldap fields:
object_class_value => Person
cn=> cn=UID,ou=xx,ou=xxx,o=xxx,c=xx
cn => cn=UID
cn => FullName ( First Name + Last Name )
givenName => First Username
sn => Last Username
mail => firstname+lastname@country.company.com
telephoneNumber => User's phone


qpconfig.xml ( Ldap Settings )
<ldap>
<base_dn>
<group>O=xxx,C=xx</group>
</base_dn>

<schema>
<object_class>objectClass</object_class>
<user>
<object_class_value>person</object_class_value>
<common_name>cn</common_name>
<display_name>cn</display_name>
<first_name>givenName</first_name>
<last_name>sn</last_name>
<email>mail</email>
<phone>telephoneNumber</phone>
</user>

<group>
<object_class_value>groupOfNames</object_class_value>
<common_name>cn</common_name>
<display_name>cn</display_name>
<member>member</member>
</group>

<dn_delimiter robust_compare="true"/>
<dn_incoming_is_native enabled="true"/>
<secondary_cn_component enabled="true"/>
<maintain_escape_character enabled="false"/>
<ldap_is_active_directory enabled="false"/>
</schema>

Here is a SW Version used :

O.S. Version: AIX 6.1
Lotus Domino Version : Lotus Domino (r) Server Release 8.5.3FP1 (32bits)
Quickr Version : Lotus Quickr Services Release: 8.5.1.40 Build: QRD8.5.1.40-001a On Domino: Build V851FP5_09292010 ( Quickr for Lotus Domino )
Ldap Directory : Novell eDirectory Ldap

Thanks in advance.
Dausom






Contacts1.nsf Blank when Add/Remove... (Dausom A Coelho... 3.Sep.13)
. . RE: Contacts1.nsf Blank when Add/Re... (Dausom A Coelho... 4.Sep.13)





  Document options
Print this pagePrint this page

 Search this forum

  Forum views and search
Date (threaded)
Date (flat)
With excerpt
Author
Category
Platform
Release
Advanced search

 Sign In or Register
Sign in
Forgot your password?
Forgot your user name?
Create new registration

 RSS feedsRSS
All forum posts RSS
All main topics RSS
More Lotus RSS feeds

Resources

 Resources
Forum use and etiquette
Native Notes Access
Web site Feedback

Lotus Support

 Lotus Support
IBM Support Portal - Lotus software
Lotus Support documents
Lotus support by product
Lotus support downloads
Lotus support RSS feeds

Wikis

 Wikis
IBM Composite Applications
IBM Mashup Center
IBM Connections
IBM Connections Cloud Developers
IBM Docs
IBM Forms
IBM Mobile Connect
IBM Sametime
IBM SmartCloud for Social Business
IBM Web Experience Factory
Lotus Domino
Lotus Domino Designer
Lotus Expeditor
Lotus Foundations
Lotus iNotes
Lotus Instructor Community Courseware
Lotus Notes
Lotus Notes & Domino Application Development
Lotus Notes Traveler
Lotus Protector
Lotus Quickr
Lotus Symphony
IBM Web Content Manager
WebSphere Portal

Lotus Forums


 Lotus Forums
Notes/Domino 9.0
Notes/Domino 8.5 + Traveler
Notes/Domino XPages development forum
Notes/Domino 8
Notes/Domino 6 and 7
IBM Connections
IBM Mobile Connect
IBM Sametime
IBM SmartCloud Notes
Lotus Enterprise Integration
Lotus Protector
Lotus Quickr
Lotus SmartSuite