developerWorks  >  Lotus  >  Forums & community  >  IBM Sametime Forum

IBM Sametime Forum

developerWorks




STProxy IFR 1 upgrade changes credentials for stop/start
Alex Egli 02/24/2012 04:04 PM
Administration 8.5.2 IFR1 Windows


I have successfully updated my Sametime System Console and Sametime Community server from 8.5.2 to 8.5.2 IFR 1. I am updating on a clean install. When I tried to update Proxy Server the installer gave this error:

Error during "install" phase:
Replace: source file C:\IBM\WebSphere\AppServer\profiles\i4i-loanpSTPPNProfile1\config\cells\i4i-loanpSTPCell1\wim\config\wimconfig.xml doesn't exist
c:\IBM\WebSphere\AppServer\profiles\i4i-loanpSTPPNProfile1\config\cells\i4i-loanpSTPCell1\wim\config\update_wimconfig.xml:11: Replace: source file C:\IBM\WebSphere\AppServer\profiles\i4i-loanpSTPPNProfile1\config\cells\i4i-loanpSTPCell1\wim\config\wimconfig.xml doesn't exist
exec returned: -1
c:\IBM\WebSphere\STPServerPN\build_proxy.xml:499: exec returned: -1
exec returned: -1
c:\IBM\WebSphere\STPServerPN\build_proxy.xml:3049: exec returned: -1

When I looked into the ant logs though I saw this error:
[exec] WASX7209I: Connected to process "dmgr" on node DMgrNode using SOAP connector; The type of process is: DeploymentManager
[exec] WASX7303I: The following options are passed to the scripting environment and are available as arguments that are stored in the argv variable: "[C:/IBM/WebSphere/STPServerPN/SametimeProxyServerOffering/SametimeServer/STProxy/proxy/proxy.properties]"
[exec] C:/IBM/WebSphere/STPServerPN/SametimeProxyServerOffering/SametimeServer/STProxy/proxy/proxy.properties
[exec] Reading Properties
[exec] inside loadproperties
[exec] C:/IBM/WebSphere/STPServerPN/SametimeProxyServerOffering/SametimeServer/STProxy/proxy/proxy.properties
[exec] LP01SSCCell
[exec] i4i-loanpSTPNode1
[exec] STProxyServer
[exec] ---------------------------------------------------------------
[exec] AdminServerManagement: List servers
[exec] Optional parameters:
[exec] Server type: APPLICATION_SERVER
[exec] Node name: i4i-loanpSTPNode1
[exec] Usage: AdminServerManagement.listServers("APPLICATION_SERVER", "i4i-loanpSTPNode1")
[exec] Return: List of the servers in the cell. The list is filtered based on the server type and node name parameters if they are provided.
[exec] ---------------------------------------------------------------
[exec]
[exec]
[exec] ['STProxyServer(cells/LP01SSCCell/nodes/i4i-loanpSTPNode1/servers/STProxyServer|server.xml#Server_1183122130078)']
[exec] STProxyServer(cells/LP01SSCCell/nodes/i4i-loanpSTPNode1/servers/STProxyServer|server.xml#Server_1183122130078)
[exec] STProxyServer
[exec] else STProxyServer
[exec] c:/IBM/WebSphere/STPServerPN
[exec] PN
[exec] STProxyServer(cells/LP01SSCCell/nodes/i4i-loanpSTPNode1/servers/STProxyServer|server.xml#Server_1183122130078)
[exec] None
[exec] cluster doesnot exist
[exec] empty
[exec] session management custom property created
[exec] session management custom property created
[exec] ADMU0116I: Tool information is being logged in file
[exec] c:\IBM\WebSphere\AppServer\profiles\i4i-loanpSTPPNProfile1\logs\nodeagent\stopServer.log
[exec] ADMU0128I: Starting tool with the i4i-loanpSTPPNProfile1 profile
[exec] ADMU3100I: Reading configuration for server: nodeagent
[exec] ADMU0111E: Program exiting with error: javax.management.JMRuntimeException:
[exec] ADMN0022E: Access is denied for the stop operation on Server MBean
[exec] because of insufficient or empty credentials.
[exec] ADMU4113E: Verify that username and password information is correct. If
[exec] running tool from the command line, pass in the correct -username
[exec] and -password. Alternatively, update the <conntype>.client.props
[exec] file.
[exec] ADMU1211I: To obtain a full trace of the failure, use the -trace option.
[exec] ADMU0211I: Error details may be seen in the file:
[exec] c:\IBM\WebSphere\AppServer\profiles\i4i-loanpSTPPNProfile1\logs\nodeagent\stopServer.log

BUILD FAILED
c:\IBM\WebSphere\STPServerPN\build_proxy.xml:3049: exec returned: -1

I tried updating soap.client.props with the correct information, but when I ran the install again it said the proxy server was running. When I tried to stop it I got the error that my credentials were incorrect, though before the install those same credentials had worked to stop the server.

It looks like somehow during the upgrade installation my credentials were changed for the proxy server, and I don't know what they were changed to or why they were changed. Has anyone run into this issue or knows how to fix it?

Thanks,
Alex

Go back