Skip to main content
This forum is closed to new posts and responses. New discussions are now taking place in the IBM Developer Answers forum.
 
developerWorks
AIX and UNIX
Information Mgmt
Lotus
New to Lotus
Products
How to buy
Downloads
Live demos
Technical library
Training
Support
Forums & community
Events
Rational
Tivoli
WebSphere
Java™ technology
Linux
Open source
SOA and Web services
Web development
XML
My developerWorks
About dW
Submit content
Feedback



developerWorks  >  Lotus  >  Forums & community  >  IBM Sametime Forum

IBM Sametime Forum

developerWorks

  

PreviousPrevious NextNext


Knut Meyn 7.Nov.07 04:18 AM a Web browser
General 7.5.1 CF1 Windows


Hope someone can help me, issues with Sametime from internet

1. Have 2 ST 7.5.1 servers with int. IP
2. Coyotepoint E450 load balancer using a clustername for ST
3. Virtual clusters on various TCP ports such as 80, 8081, 8082, 8083, 8084. No UDP ports active via load balancer.
4. A Firewall open on all ports TCP/UDP for the dns/clustername towards the load balancer.
5. So using NAT from internet.

Have gotten all services to work internally with a service cluster name. Since meeting center will require EMS (?) to work with load balancing, have set that traffic to one server only.

The coyotepoint load balancer is set up to load traffic on various ports but I suspect that some traffic goes to/from the server name rather than the cluster name.

Problems: I've tried to follow tunneling desc. and I have gotten client/chat/online awareness to work on port 80. Trying to run a test meeting from the internet fails. Looking at the java console I see that community host cannot be found. Suspect it's doing queries on the server name rather than cluster name.

Load balancing betw. the two servers works fine for client connection/chat but that's all. Instant file transfer does not work.

Am about to give up and head for a single server solution. But was hoping that someone could give me some leads here. I suspect that outbound UDP traffic might be one issue but there could be others. And since connect fails towards meeting center (also test meeting via client) fails don't know what else there might be.

Help/insight appreciated
Thanks
Knut M






Problems with ST 7.5.1 and load bal... (Knut Meyn 7.Nov.07)
. . RE: Problems with ST 7.5.1 and load... (Victor Toal 8.Nov.07)





  Document options
Print this pagePrint this page

 Search this forum

  Forum views and search
Date (threaded)
Date (flat)
With excerpt
Author
Category
Platform
Release
Advanced search

 RSS feedsRSS
All forum posts RSS
All main topics RSS
More Lotus RSS feeds

Resources

 Resources
Forum use and etiquette
Native Notes Access
Web site Feedback

Lotus Support

 Lotus Support
IBM Support Portal - Lotus software
Lotus Support documents
Lotus support by product
Lotus support downloads
Lotus support RSS feeds

Wikis

 Wikis
IBM Composite Applications
IBM Mashup Center
IBM Connections
IBM Connections Cloud Developers
IBM Docs
IBM Forms
IBM Mobile Connect
IBM Sametime
IBM SmartCloud for Social Business
IBM Web Experience Factory
Lotus Domino
Lotus Domino Designer
Lotus Expeditor
Lotus Foundations
Lotus iNotes
Lotus Instructor Community Courseware
Lotus Notes
Lotus Notes & Domino Application Development
Lotus Notes Traveler
Lotus Protector
Lotus Quickr
Lotus Symphony
IBM Web Content Manager
WebSphere Portal

Lotus Forums


 Lotus Forums
Notes/Domino 9.0
Notes/Domino 8.5 + Traveler
Notes/Domino XPages development forum
Notes/Domino 8
Notes/Domino 6 and 7
IBM Connections
IBM Mobile Connect
IBM Sametime
IBM SmartCloud Notes
Lotus Enterprise Integration
Lotus Protector
Lotus Quickr
Lotus SmartSuite