This forum is closed to new posts and responses. New discussions are now taking place in the IBM Developer Answers forum.



Oct 26, 2011, 9:09 AM
3 Posts

Error when displaying simple page using Mobile controls

  • Category: Extension Library
  • Platform: All
  • Release: 8.5.3
  • Role: Developer
  • Tags:
  • Replies: 6
I using 8.5.3.and the latest ExtLib (8.5.3.20111013-1854) have a simple outline that displays items (name and title) in a simple list that contains a page link using pageTreeNode, but, I get the error "dojox.mobile.View#performTransition:  destination view not found: null" when clicking on any item.  The destination page does not contain any view objects, just an empty panel.
 

<xe:outline id="outline1" >

  <xe:this.treeNodes>

  <xe:repeatTreeNode indexVar="idx" var="myvar">

      <xe:this.value><![CDATA[#{javascript:requestScope.get("objectData1");}]]></xe:this.value>

        <xe:this.children>

          <xe:pageTreeNode label="#{javascript:myvar}" page="/Meetings.xsp" >

           </xe:pageTreeNode>

         </xe:this.children>

     </xe:repeatTreeNode>

</xe:this.treeNodes>

</xe:outline>

 The Meetings.xsp is very simply:

xp:view xmlns:xp="http://www.ibm.com/xsp/core" createForm="false" readonly="true" 

     <xp:panel>

     </xp:panel>

</xp:view>

 I haven't added any logic on how I want the destination page (Meetings.xsp) to display data, so, why the error?
Oct 26, 2011, 11:47 AM
150 Posts
Re: Error when displaying simple page using Mobile controls
 
I have no designer in front of me and I am not sure about the treeNode, but in the normal djxmLineItem when you specify the MoveTo property you must use the hash sign.
full url or relatiive urls will not work
 
so instead of using /Meetings.xsp  use #page2
 
more about this here:
http://www.openntf.org/internal/home.nsf/discussion.xsp?action=openDocument&documentId=5E199E9E55C65D3B86257932003231B5 
 
Hope it helps
Thomas
Oct 26, 2011, 2:35 PM
3 Posts
Re: Error when displaying simple page using Mobile controls
Thomas,
Thanks for replying.  The All Properties editor control actually provides a list of xsp pages, and when selecting one, the "page" attribute is populated with "/Meetings.xsp".  I've also tried linking to a Custom Component using the "#myCustomComponentPageName" in the "page" attribute, but, it also returns the same error.
 
   
Oct 27, 2011, 1:56 AM
150 Posts
Re: Error when displaying simple page using Mobile controls
 
 
Maybe I am not getting the whole picture, I can't really tell how you did relation between the different pages.
 
You should (if not already) try and use only one xPage, and then have all your AppPages in that xpages.
in each appPage you can have a custom control if you like, but the appages should be in the same xPages.
 
check the mobile samples nsf
 
Thomas
 
 
Oct 27, 2011, 7:41 PM
3 Posts
Re: Error when displaying simple page using Mobile controls
I actually have 4 appPage objects in one custom control, and, they all work linking from djxmLineItem tags that contain moveTo elements.  But, on the next to last page (the only one link that doesn't work), I am using an xe:dataView tag, which links to the last page using a pageName:
 

<xe:dataView id="dataViewTimes" var="viewEntry"

binding="#{viewStateBean.dataIterator}" pageName="meetingDetail"  

columnTitles="true" rows="10" openDocAsReadonly="true" >...

 The last page ("meetingDetail") is basically an empty page, but, I always receive a "dojox.mobile.View#performTransition:  destination view not found:  null" error when clicking on any item in the dataView.  The destination page has the correct id and pageName attributes ("messageDetail").
 
I'd really like to use the dataView, because I need to send reference a document on the last page. 
 
Any ideas why this doesn't work? 
 
Thanks! 
Mar 7, 2012, 7:37 AM
178 Posts
do you have an superfluous space in the line: xsp.theme.mobile.pagePrefix=m_ ?
  In Designer, go to the Package Explorer view. In the application you've chosen, locate the xsp.properties file in the Web Content\WEB-INF folder. Edit it and add the following line - xsp.theme.mobile.pagePrefix=m_ as shown in Figure 1.6 - 'm_' being the prefix to your the XPage upon which mobile application is to be created. Any prefix can set, it doesn't have to be 'm_'. Though the XPages developer needs to select a prefix carefully so that it doesn't conflict with the names of existing XPages existing in the application.
Feb 14, 2013, 5:04 PM
9 Posts
Re: Error when displaying simple page using Mobile controls
 Hi,
 
I am running into the same thing... did you find the resolution to this error? 
 
Thanks! 

This forum is closed to new posts and responses. New discussions are now taking place in the IBM Developer Answers forum.