Apr 28, 2016 7:03 PM
42 Posts
topic has been resolvedResolved

Problem using Rich Text Item on an XPage

  • Category: Debugging
  • Platform: Other
  • Release: 9.0.1
  • Role: Developer
  • Tags:
  • Replies: 2

Hi


Am having problems with using a Rich Text control on an XPage. I've placed it on an XPage, mapped it to a field, but the CKEditor control does not appear (see below)

The XPage source

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<xp:view xmlns:xp="http://www.ibm.com/xsp/core">

    <xp:this.data>
        <xp:dominoDocument var="document1" formName="Test"></xp:dominoDocument>
    </xp:this.data>
    <xp:table>
        <xp:tr>
            <xp:td>Subject</xp:td>
            <xp:td>
                <xp:inputText id="inputText1" value="#{document1.Subejct}"></xp:inputText>
            </xp:td>
        </xp:tr>
        <xp:tr>
            <xp:td valign="top">Body</xp:td>
            <xp:td>
                <xp:inputRichText id="inputRichText1" value="#{document1.Body}"></xp:inputRichText></xp:td>
        </xp:tr>
    </xp:table>
</xp:view>

 

I try this on another server, all works fine (See below).

Both servers are running off AIX v 1.7

The first server (one where it's not working) is Domino Release 9.0.1FP4HF421, it has the below version of the Extension Library

The server where the rich text control is working is Release 9.0.1FP3HF523, extension library

 

Any suggestions would be appreciated.

 

Thanks

 

Cameron

May 18, 2016 2:12 AM
42 Posts
CKEditor controls not installed

Hi,

 

It appears that CKEditor controls were not installed on the server. Admin is checking it what happened.

Sep 27, 2017 6:48 PM
42 Posts
Problem using Rich Text Item on an XPage

Hi


Am having problems with using a Rich Text control on an XPage. I've placed it on an XPage, mapped it to a field, but the CKEditor control does not appear (see below)

The XPage source

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<xp:view xmlns:xp="http://www.ibm.com/xsp/core">

    <xp:this.data>
        <xp:dominoDocument var="document1" formName="Test"></xp:dominoDocument>
    </xp:this.data>
    <xp:table>
        <xp:tr>
            <xp:td>Subject</xp:td>
            <xp:td>
                <xp:inputText id="inputText1" value="#{document1.Subejct}"></xp:inputText>
            </xp:td>
        </xp:tr>
        <xp:tr>
            <xp:td valign="top">Body</xp:td>
            <xp:td>
                <xp:inputRichText id="inputRichText1" value="#{document1.Body}"></xp:inputRichText></xp:td>
        </xp:tr>
    </xp:table>
</xp:view>

 

I try this on another server, all works fine (See below).

Both servers are running off AIX v 1.7

The first server (one where it's not working) is Domino Release 9.0.1FP4HF421, it has the below version of the Extension Library

The server where the rich text control is working is Release 9.0.1FP3HF523, extension library

 

Any suggestions would be appreciated.

 

Thanks

 

Cameron